PÁROS TÁNC (párban táncoljuk)

A kizomba egy Angolából (Dél-Afrika) származó páros tánc, jelentése: buli. Családok egymás között táncolták, kikapcsolódásként. Később megjelent Portugáliában, Franciaországban, majd egész Európában népszerűvé vált. Ez idő alatt sok változáson ment keresztül. Ma már több változatát oktatják az egész világon: semba (a kizomba őse), traditional kizomba, urban kizomba, tarraxa..

Mind a zene, mind a mozdulatok egyszerre hatnak energizálóan és megnyugtatóan. „Ölelésben történő tánc”-nak is nevezik. Az átszellemülés jeleként gyakran csukott szemmel táncolják. Az együtt mozgás hatására kiépül a bizalom a vezető és a vezetett fél között. Az összehangolódás, mozdulatok közös kivitelezése sikerélményt nyújt. Lehetőség teremtődik a finom nőiesség és a határozott férfiasság kifejezésére, megélésére.

Tanárunk: Horváth Csenge és partnere

Ajánlott viselet: Kényelmes ruha és cipő, ez a legfontosabb. Lehetőleg ne sportcipőt hozz, mert az odatapad a talajhoz. Hölgyeknek, ha kényelmes, közepesen magassarkú cipőt javasolok, de a kicsi sarkú cipő is megfelel.

április 11 @ 15:00
15:00 — 15:45 (45′)

még 2 nő – 2 férfi